Hard Dog Race

Wild, 2017. 9. 2.  Piliscsév

 

"Hat láb, két szív, egy büszkeség -

immár 12 km, 22 akadály

"Úttörő vagy -hát törd!" - Púza András, a HDR alapítója

 

A Wildot két Dragon teljesítette: Maja és Kimbi. Mi voltunk a pathfinderek, mentünk is ennek megfelelően.

A vadon szavát immár 550-en halloták meg és mertek belevágni. Köszönet a szervezőknek és segítőiknek, támogatóiknak ezt az ismét fantasztikus napot! 

 

"Én is nehezen hiszem el, de eljött az idő. Megrendezésre kerül, tudomásunk szerint elsőként kis bolygónkon, egy olyan kutyás akadálypályás futóverseny, amilyenbe még senki nem vágott bele. 12 km 22 akadály, egy cseppet sem könnyű terepen, de a terepről kicsit később.

Szóval, még senki nem volt olyan bátor, hogy bele merjen vágni. És ez itt most nem önfényezés, mert nem a HDR Team-ről beszélek, hogy senki nem volt olyan tökös, egyesek szerint őrült, hogy kitaláljon, és meg merjen rendezni egy ilyen versenyt. Nem, most rólatok beszélek, rólatok, akik odaálltok egy olyan verseny rajtvonalához, amilyen még nem volt. Rólatok, akik bele mernek menni az ismeretlen vadonba. Mert elképzelésetek, sejtésetek van ugyan, hiszen sokan közületek megjárták a Base lankáit és sivatagját, és talán tudjátok, ha azt mondom, hogy bevadulunk és magasabbra kerül a léc, be is tartom, nem üres szavak. Elmondani nem tudom milyen felemelő és megható érzés, hogy nem csak azt hiszitek el, hogy verítéket és könnyeket kaptok, hanem azt is, hogy olyan élményt, olyan örömöt és büszkeséget a célban, amilyenben még nem volt részetek! Köszönöm, köszönjük a bizalmat! Ennek ellenére azt mondom az ismeretlenbe vágtok bele, mert az elképzelés és a fantáziálás egy dolog, a tapasztalás és a tények ismerete pedig nagyon más. Ti vagytok a bátrak, mind az 552 páros kivétel nélkül, akik végig mentek majd egy olyan úton, ahol még senki előttetek. Erről beugrott egy ős régi Republic dal: „Pionyírok előre bátran!”

Tisztelettel A Vadon megálmodója: Púza András" 

 

 

Azért ismét elfáradtunk...pedig edzésben vagyunk a Base után főleg...de az időjárás kegyes volt hozzánk, kánikulának nyoma se volt, az eső is csak a végére eredt el... itt most a kutyák vittek előre, Kimbi nagyon ment és húzott ami fölfelé menet nagy előnyt jelentett, de a lényeg hogy fejbe bírtuk végig és hittel akarattal mentünk előre mindig!

Küzdöttünk, akartuk, csináltuk!

Pedig sok dologra kellett közben figyelnünk: kutyánkra, a többi versenyzőre, a pályára, magunkra. Voltak olyan pályaszakaszok amikor úgy tűnt látszólag nincs megoldás, szívás kutyának is, gazdának is egyaránt, de aztán ha jobban megnéztük mégis volt megoldás és nekünk volt szívás, igen, nagyobb, a kutyáknak nem. 

A táv végénél volt a Siratófal, s a piliscsévi motorcross pálya fölfelé is és lefelé is egyaránt újra nagy erőpróba volt...de megcsináltuk és büszkék vagyunk magunkra és két fantasztikus kutyánkra mert nem hagytak cserben minket és követtek bárhová, legyőzték velünk az akadályokat még akkor is amikor már nagyon nem akarták - de értünk mindenen keresztülmentek.

 

Képes riportunk Jakab Péternek, Cyber Catnek, Osváth Gábornak, MilánFotónak, Csoó Annamáriának, Katonai Fotónak és Vizslafotózásnak köszönhetően: